X

Medicul recomandă: NU beți cafea după o noapte nedormită

Medicul recomandă: NU beți cafea după o noapte nedormită. Consumul de cafea în lipsa somnului este o combinație extrem de dăunătoare pentru sănătatea noastră. De obicei, după o noapte nedormită, imediat după ce ne trezim, punem mâna pe băutura cofeinizată.

Nutriționistul Dr. Elena Solomatina ne informează că una dintre greșelile atunci când luăm lichidul revigorant este să îl bem pe stomacul gol.

„Cei care au deja orice fel de tulburări în tractul gastrointestinal și persoanele în general sănătoase nu ar trebui să bea populara băutură cofeinizată pe stomacul gol”, subliniază expertul.

CITEȘTE ȘI: Neurologul Vlad Ciurea recomandă: Cu ce poți înlocui cafeaua pentru a avea energie pe parcursul zilei

Specialistul precizează că testul de post contribuie la creșterea acidității, în urma căreia are de suferit mucoasa delicată a tractului digestiv. În acest caz, crește susceptibilitatea la eroziuni, ulcere și leziuni mai grave.

Interdicția este valabilă și pentru cei care suferă de insomnie, deoarece în acest caz băutura stimulantă nu face decât să agraveze starea.

Medicul recomandă: NU beți cafea după o noapte nedormită

Dr. Solomatina avertizează împotriva încercării de a te tonifia cu cafea după o noapte nedormită. Medicul a explicat că a o bea în lipsa somnului este o greșeală, deoarece băutura exacerbează stresul asupra sistemului nervos.

În cazul insomniei, organismul resimte stresul. Ca urmare, conținutul hormonului cortizol crește, ceea ce exacerbează reacțiile psiho-emoționale negative. Consumul acestei băuturi după o noapte nedormită nu face decât să sporească propria nervozitate și tensiune.

O altă greșeală, potrivit Solomatina, este lipsa de obișnuință de a bea apă după ce a consumat băutura revigorantă. „Cofeina acționează ca un diuretic, iar dacă nu bei apă după ea, atunci în loc de veselie va veni oboseala, ceață cerebrală, confuzie și incapacitate de concentrare”, avertizează nutriționistul.

Dar totuși, expertul amintește că consumul popularei băuturi cofeinizate previne apariția cancerului, a demenței și a altor probleme de sănătate. „Pentru o persoană perfect sănătoasă, patru pahare de băutură vor fi suficiente. Aceasta conține antioxidanți și polifenoli, care protejează împotriva îmbătrânirii premature”, informează expertul.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu organismul nostru atunci când bem cafea pe stomacul gol

Medicul adaugă că, datorită substanțelor active din băutura revigorantă, sunt inhibate procesele care duc la deteriorarea cognitivă. Consumul regulat al acesteia este unul dintre cele mai bune mijloace de a menține tinerețea creierului – activitatea acestuia, păstrând capacitatea de concentrare, de gândire logică și de memorare a noilor informații.

„Băutura cu cofeină previne deteriorarea vaselor de sânge și a neuronilor, a tecii de mielină care acoperă fasciculul nervos. Astfel, consumul acesteia ajută la păstrarea unei bune memorii”, a spus Solomatina.

În plus, expertul informează că obiceiul de a bea această băutură este util pentru a proteja inima și sistemul vascular de daune, precum și organismul de dezvoltarea cancerului. Expertul adaugă că ispita de cofeină este bogată în sirtuine – așa-numitele gene ale tinereții, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro